De Zomerse 50 op RTV Slogo

RTV Slogo zendt deze zomer weer de Zomerse 50 uit. Dat is de hitlijst met de meest populaire zomerhits aller tijden. Luisteraars van RTV Slogo kunnen hun favoriete zomerhits doorgeven. Stemmen kan tot en met 13 augustus op de website van de Zomerse 50. Onder alle stemmers wordt een vakantie in Tsjechië verloot, een week voor zestien personen in een luxe vakantievilla.

De uitslag van de Zomerse 50 2017 is bij RTV Slogo te horen op zaterdag 26 augustus tussen 14:00 en 18:00 uur. De presentatie is in handen van Danny Rijkels en Elbert Keizer.

De Zomerse 50 is de meest zonnige hitlijst van het jaar met de vijftig populairste zomerhits ooit gemaakt. Vorig jaar stond de Lambada van Kaoma bovenaan, op de tweede plaats stond Bryan Adams met Summer of ’69 en de nummer drie was voor Deorro feat. Elvis Crespo met Bailar, dat daarmee ook de zomerhit van 2016 was.

Wat de zomerhit van dit jaar is, wordt bepaald door alle stemmen die online op www.zomerse50.nl worden uitgebracht. Er mag gestemd worden op de hits van dit jaar, zoals Despacito van Luis Fonsi & Daddy Yankee, Súbeme la radio van Enrique Iglesias en Sunny Days van Armin van Buuren. “En veel mensen stemmen ook nog steeds op de bekende zomerhits, zoals Surfin’ USA, All Summer Long, de Ketchup Song en de Macarena. Die nummers blijven gewoon elk jaar scoren”, zo vertelt Martijn de Lange van TV Enschede FM, de initiatiefnemer van de Zomerse 50.

De jaarlijkse Zomerse 50 is uitgegroeid tot een radio-evenement met 150 omroepen in Nederland en België die de hitlijst uitzenden. De lijst is in 2001 begonnen, dit jaar is de vijftiende keer. Het succes van de Zomerse 50 zit volgens De Lange in het blije gevoel dat de liedjes oproepen. “Als je al deze zomerhits op de radio hoort, word je toch ontzettend vrolijk? Bij deze nummers horen vrolijke zomerse herinneringen, over vakanties met de vouwwagen of met de caravan, over zomerliefdes of over je eerste vakantie zonder ouders. Zo hoort bij elke vakantie een eigen liedje. Met de Zomerse 50 kun je deze herinneringen herbeleven bij jouw lokale omroep. Even terugdenken aan vroeger.”

Scroll naar boven