Reportage over de WMO en raadsleden SGP in Polivak

In het politieke programma Polivak is er de komende weken, afgewisseld met de raadsvergadering van de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee, een reportage te beluisteren van de WMO informatie bijeenkomst en zijn er SGP raadsleden te gast.

Donderdag 6 november zal er in het eerste uur een gesprek worden uitgezonden met raadslid Erik Ju van de SGP en met hem word uitgebreid gesproken over diverse actuele onderwerpen zoals komst van een waarnemend burgemeester, de opening van de ‘Markthal’ in Rotterdam en de zondagsopenstelling daarvan, de cultuurhistorie van het eiland en de verhoudingen binnen de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee.

Op deze zelfde avond is er in de uitzending van 20:00 uur tot 22:00 uur een reportage te beluisteren over de WMO-informatiebijeenkomst die 28 oktober j.l. werd gehouden in Het Rondeel.

Het Platform Gehandicaptenbeleid Goeree-Overflakkee (PGGO) organiseerde op deze dag, in samenwerking met de gemeente Goeree-Overflakkee, een voorlichtingsmiddag over de veranderingen in de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

Iedereen, die te maken heeft met maatschappelijke ondersteuning, zal met deze veranderingen te maken hebben of krijgen. Wat kunt u verwachten? Wat zijn de mogelijkheden en de onmogelijkheden? Wat wordt er voortaan van uzelf verwacht en hoe kunt u hierop inspelen? Wat is een keukentafelgesprek? Wat is een sociaal netwerk en hoe kunt u dat inzetten ?

Twee weken later, op donderdag 20 november, ontvangt presentator Jan van Gurp wederom een raadslid van de SGP. Op deze avond zal Corné Grinwis zijn visie geven op de dorpsraden, woningbouwcorporaties, de situatie van de kleine kernen en zijn werkzaamheden binnen de gemeenteraad.

Op de overige donderdagen in de maand november zal de uitzending in het teken staan van de gemeenteraadsvergadering. Vanaf half 8 zal er rechtstreeks geschakeld worden naar het bestuurscentrum ‘Het Rondeel’ waarna u de gehele raadsvergadering live kunt gaan beluisteren.

Het programma Polivak wordt uitgezonden op donderdagavond vanaf 19:00 uur, de herhaling op dinsdagmorgen vanaf 9:00 uur en via “radioprogramma gemist”.

Heeft u een politiek onderwerp wat u onder de aandacht wil brengen bij de inwoners van Goeree-Overflakkee ? Of bent u politiek geïnteresseerd en wilt u meewerken aan het programma Polivak als bijvoorbeeld technicus of redactiemedewerker? Geef dit dan door via polivak@omroeparchipel.nl.

Scroll naar boven