250 jaar Beethoven in De Notenkraker

Dit jaar is het 250 jaar geleden dat een der grootste componisten werd geboren, Ludwig van Beethoven. Vanwege dit feit wil presentatrice Titania Poort de uitzending van vandaag geheel aan hem wijden. Beethoven werd in Bonn geboren, had de Duitse nationaliteit maar dankt het Nederlandse “van” in zijn achternaam aan zijn Mechelse grootvader. Zijn eigen vader, een tenor met een alcoholprobleem, zag al vroeg de muzikale talenten van zijn zoon en besloot hem als wonderkind te exploiteren. Een echt succes werd het echter niet en uiteindelijk trok Beethoven naar Wenen waar hij compositielessen volgde, o.a. bij Joseph Haydn. Aan het eind van zijn leven liet hij een omvangrijk oeuvre na en daaruit wordt voor de uitzending van donderdag 23 januari een greep gedaan.

De Notenkraker is een radioprogramma over en met klassieke muziek. Samengesteld en gepresenteerd door Titania Poort. Het programma wordt uitgezonden op donderdagochtend van 10:00 tot 11:00 uur. De herhaling is op dinsdagavond van 21.00 tot 22.00 uur.

Oproep:
Wilt u dat De Notenkraker aandacht besteedt aan uw concert, uitvoering of recital, stuur dan (tijdig) uw gegevens naar [email]denotenkraker@omroeparchipel.nl[/email] Presentatrice Titania Poort zal er dan melding van maken in de uitzending.

Scroll naar boven