Balletmuziek in De Notenkraker

Tot de programmamuziek wordt meestal ook de illustratieve muziek gerekend, die niet zozeer een duidelijk verhaal met kop en staart vertelt, maar die een ‘klankbeeld’ geeft van bijvoorbeeld een situatie, een emotie, een landschap, natuurverschijnselen, diergeluiden, een stemming, et cetera. Illustratieve muziek, wordt ook muziek genoemd die gemaakt wordt ten dienste van hetgeen visueel geboden wordt. Dus bijvoorbeeld balletmuziek. Daar wil ik deze uitzending aan wijden. En dan niet de overbekende stukken, maar juist de stukken die niet zo vaak te horen zijn. U hoort werken van Aleksander Glazunov, Sergej Prokofiev en Pjotr Iljich Tsjaikovsky.

De Notenkraker is een radioprogramma over en met klassieke muziek. Samengesteld en gepresenteerd door Titania Poort. Het programma wordt uitgezonden op donderdagochtend van 10:00 tot 11:00 uur. De herhaling is op dinsdagavond van 21.00 tot 22.00 uur.

Oproep:
Wilt u dat De Notenkraker aandacht besteedt aan uw concert, uitvoering of recital, stuur dan (tijdig) uw gegevens naar [email]denotenkraker@omroeparchipel.nl[/email]. Presentatrice Titania Poort zal er dan melding van maken in de uitzending.

Overige reacties zijn ook welkom via bovenstaand email adres.

Scroll naar boven