Componisten die Nederland bezochten (2)

In de uitzending van donderdag 20 februari a.s. zal presentatrice Titania Poort verder gaan met verhalen en anekdotes uit het boekje Componisten op bezoek in Nederland, van Jos van der Zanden. In de loop der geschiedenis hebben talloze componisten voet op Nederlandse bodem gezet. Om de meest uiteenlopende redenen. Om te genieten van een welverdiende vakantie, om een bezoek af te leggen of uit hoofde van hun beroep. Men zocht er vertier, maar ook vooral een podium, waarbij de ontvangst van het Nederlandse publiek over het algemeen erg in de smaak viel. Van de volgende componisten zullen werken te horen zijn: Georg Friedrich Händel, Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Christian Bach, Jan Ladislav Dussek, Ludwig van Beethoven en Johann Nepomuk Hummel.

De Notenkraker is een radioprogramma over en met klassieke muziek. Samengesteld en gepresenteerd door Titania Poort. Het programma wordt uitgezonden op donderdagochtend van 10:00 tot 11:00 uur. De herhaling is op dinsdagavond van 21.00 tot 22.00 uur.

Oproep:
Wilt u dat De Notenkraker aandacht besteedt aan uw concert, uitvoering of recital, stuur dan (tijdig) uw gegevens naar [email]denotenkraker@omroeparchipel.nl[/email] Presentatrice Titania Poort zal er dan melding van maken in de uitzending.

Scroll naar boven