RTV Slogo in gesprek met SGP-fractievoorzitter Kees van Dam en met wethouder De Jong.

In de Polivak-uitzending van donderdag 18 februari 2016 op RTV Slogo is er een gesprek van onze verslaggever Jan van Gurp met Kees van Dam, fractievoorzitter van de SGP en is er een gesprek met wethouder de Jong.

Met Kees van Dam wordt er gesproken over het afgelopen jaar binnen de gemeente politiek en komen er diverse onderwerpen aan bod. Zo wordt er gesproken over de gunstige financiële positie van de gemeente, de belastingdruk en toch de ontevredenheid bij de burgers in het algemeen. Ook komt de notitie zondagsrust aan bod en wordt er gesproken over de vluchtelingenproblematiek in combinatie met de uitspraak van de burgemeester tijdens de nieuwjaarsreceptie.

In het tweede uur is er een openhartig gesprek met wethouder de Jong over de inhoud van zijn maatschappelijk gevoelige portefeuille. De wethouder geeft uitleg over de positie van de dorpsraden binnen de gemeente en wordt er gesproken over het WMO-vervoer en de kritiek daarop. Interessante onderwerpen zijn ook de drie decentralisaties in het sociale domein (AWBZ naar WMO, Participatiewet, Jeugdwet) en de bezuinigingsopgave van de gemeente Goeree-Overflakkee.

Het programma Polivak wordt uitgezonden op donderdagavond vanaf 19:00 uur, de herhaling is op dinsdagmorgen vanaf 9:00 uur en via “radioprogramma gemist”.

Heeft u een politiek onderwerp wat u onder de aandacht wil brengen bij de inwoners van Goeree-Overflakkee? Of bent u politiek geïnteresseerd en wilt u meewerken aan het programma Polivak als bijvoorbeeld technicus of redactiemedewerker? Geef dit dan door via [email]polivak@omroeparchipel.nl[/email].

Scroll naar boven