RTV Slogo nu ook te zien via KPN, Solcon, XS4All, en andere aanbieders

De lokale omroep van Goeree Overflakkee, RTV Slogo, blijft voortdurend werken aan de verbetering en de bereikbaarheid van haar mediaproducten. Vanaf heden zijn de programma’s ook te beluisteren en te bekijken bij KPN, XS4ALL, Telfort, Edutel, Lijbrandt Telecom, Fiber.nl, Stipte en Solcon. De aanbieders Tele2 en Vodafone zullen binnenkort volgen.

RTV Slogo zendt van het begin al uit via de ether, Ziggo (analoog en digitaal) en de livestream via de internetsite. Maar vanaf heden is de lokale omroep ook te ontvangen via interactieve televisie en radio van een groot aantal andere aanbieders.

De uitzendingen zijn te bekijken via de volgende kanalen:

  • KPN, XS4ALL, Telfort (witte afstandsbediening):
    • TV: 322
    • Radio: 782
  • Telfort (zwarte afstandsbediening), Edutel, Lijbrandt Telecom, Fiber.nl, Stipte, Solcon:
    • TV: 2158
    • Radio: 3168

Signaal van RTV Slogo Hilversum

Per 1 juni 2016 jl. gaat het signaal van RTV Slogo helemaal naar Hilversum en worden de uitzendingen toegevoegd aan de ‘media gateway’ van de publieke omroep. Dit betekent dat RTV Slogo vanaf toen door alle pakketaanbieders kon worden toegevoegd aan het aanbod. Echter, doordat de programmasoftware voor de digitale kastjes eerst moest worden bijgewerkt, heeft het even geduurd.

Inwoners, bedrijven en politiek positief

Veel mensen reageren positief op het nieuws: “Ontzettend fijn dat ik nu ook naar de uitzendingen van de omroep kan kijken en luisteren.” Het toegenomen bereik is vooral voor de ondernemers op Goeree-Overflakkee veelbelovend; hun advertenties worden nu door nog meer mensen gezien en gehoord. Ook de gemeente politiek zal profijt hebben, omdat straks echt iedereen kan meepraten over wat er speelt.

Analoog signaal

Het Ministerie van Economische Zaken is al een aantal jaren bezig met een onderzoek naar het stop zetten van analoge tv . Het aantal inwoners dat naar analoge tv kijkt, is daalt fors. In tien jaar tijd is het aandeel analoge tv met bijna tachtig procentpunt tot twaalf procent gezakt. Het is voor veel mensen handig omdat ze slechts één afstandsbediening hoeven te gebruiken en direct via de televisie, en dus zonder decoder, kunnen kijken. Nu steeds meer oude beeldbuistelevisies vanwege ouderdom uit de huiskamer verdwijnen en nieuwe televisies over ingebouwde digitale tuners beschikken, vormt dit geen probleem bij een overstap naar digitale tv meer. “Om analoog te kunnen blijven uitzenden moeten er flinke financiële middelen op tafel komen en hebben we een goede kosten/baten afweging moeten doen” aldus bestuurslid Tim Hoek. “We zijn nog in onderhandeling met de providers maar de kans is zeer groot dat het analoge signaal zal gaan verdwijnen”.

Scroll naar boven