RTV SLOGO zoekt stationsnamen

Ouddorp: Na het positieve raadsbesluit van 28 november jl. zal het Commissariaat voor de Media binnen aanzienlijke tijd de uitzendvergunning gaat verstrekken en kan RTV SLOGO gaan uitzenden als de lokale omroep voor de gemeente Goeree-Overflakkee. En daarom is de lokale omroep op zoek naar ideeën en tips voor de stationsnamen voor het radio- en tv-kanaal.

“Alle officiële stukken zijn nu nogmaals gecontroleerd en beoordeeld door het college van B&W en aangeboden aan het Commissariaat voor de Media. En daaruit is wederom gebleken dat de representativiteitsverklaring voor RTV SLOGO terecht is”, aldus voorzitter Teun Bakelaar. “Het Commissariaat voor de Media zal nu wel snel overgaan tot het verstrekken van de zendvergunning en dan kunnen we gaan beginnen.”

Achter de schermen is er de afgelopen maanden al druk gewerkt aan de diverse voorbereidingen en inmiddels is het eerste RTV SLOGO-radioprogramma “Met wie…” gestart en reeds te beluisteren via Radio Goeree Lokaal. Nu de start van de officiële uitzendingen van de omroep steeds dichterbij komt gaat de programmastaf zich richten op de vormgeving en naamsbekendheid van de lokale omroep en wil daarbij gebruik maken van het toekomstig kijk- en luisterpubliek.

“In een tijd waarin meer aandacht is voor onze eigen omgeving, is de lokale omroep een wezenlijk bestanddeel van onze lokale samenleving. De essentie is de ‘lokale kleur’ en dit betekent dat de SLOGO van iedereen en voor iedereen is. Daarom moet de SLOGO samenwerken met de eigen bewoners uit de gemeente Goeree-Overflakkee”, voegt bestuurslid Tim Hoek toe. “En daarom willen we het publiek betrekken bij de keuze voor de stationsnamen van het radio- en tv-kanaal.”

Het meest voor de hand liggen de namen SLOGO TV en SLOGO FM, maar misschien hebben de toekomstige kijkers en luisteraars zelf ook nog wel ideeën of tips welke naam hun eigen lokale omroep moet krijgen. “Misschien zijn er varianten te bedenken met GO erin of kunnen we iets met elkaar bedenken waarin het dialect wordt verwerkt”, geeft bestuurslid Tim Hoek aan.

“De radiopromo’s van RTV SLOGO bevatten nu al een lokaal tintje, doordat de teksten deels in het dialect zijn ingesproken door Pau Heerschap. Dit heeft veel al positieve reacties opgeleverd.”

De naam SLOGO blijft ook bestaan als de naam van de stichting waaronder de nieuwe omroep gaat uitzenden. Weet u een toepasselijke naam? Geef deze dan zo spoedig mogelijk door via het e-mailadres prijsvraag@omroeparchipel.nl en onder de inzenders worden leuke prijzen verloot.

“Nieuwe vrijwilligers zijn ook nog steeds van harte welkom bij de omroep. Voor diverse activiteiten en functies zijn we nog op zoek naar mensen die onze enthousiaste groep met vrijwilligers wil komen versterken. Ook in de bestuursorganisatie zijn nog vacatures die we graag zo spoedig mogelijk willen invullen zoals o.a. de functie van hoofdredacteur. Iedereen is welkom en kan iets betekenen voor de nieuwe lokale omroep”, voegt de voorzitter Teun Bakelaar als laatste toe.

Scroll naar boven