Goedemorgen Goeree-Overflakkee met aandacht voor Dyslexie

Elke zaterdagochtend van 09:00 uur tot 12:00 uur hoort u bij RTV Slogo het radioprogramma Goedemorgen Goeree-Overflakkee. Een live-radioprogramma vol met informatie, activiteiten en het laatste nieuws van en over Goeree-Overflakkee en dit wordt afgewisseld met fijne muziek voor op de zaterdagmorgen.

In het programma zijn ook vaste items opgenomen zoals de wekelijks informatie vanuit de VVV, hoort u wat is er te doen in Theater Twee Hondjes en het Diekhuus. En in het laatste uur van het programma staat er altijd één onderwerp of gast centraal.

In de uitzending van zaterdag 11 april is er aandacht voor Dyslexie en de behandeling daarvan. Ongeveer 3 tot 5 procent van de kinderen heeft dyslexie. Zij hebben een ernstige beperking bij het lezen en spellen. Een deel van de hersenen dat voor taal belangrijk is, werkt anders. Dit heeft niets te maken met intelligentie. Niet (goed) kunnen lezen en/of schrijven vormt een grote belasting voor een kind in het onderwijs. Gaandeweg de schoolloopbaan wordt een steeds grotere vaardigheid verondersteld om goed te functioneren. Kinderen die met deze beperking worden geconfronteerd ervaren vaak gevoelens van onmacht en frustratie. Sinds 2009 kunnen kinderen met ernstige dyslexie in aanmerking komen voor vergoede behandeling.

Jannita Hellinga, gaat iets vertellen in de uitzending over dyslexie en de behandeling ervan. Zij is orthopedagoog en geeft sinds vijf jaar in Middelharnis behandelingen aan kinderen met ernstige dyslexie. Ze werkt voor het Onderwijsadviesbureau Centraal Nederland en is mede-auteur van een nieuwe behandelmethode Taaltoren.

Heeft u zelf ook een interessant onderwerp, wilt u onze weekgast zijn of wilt u uw evenement wat meer onder de aandacht brengen bij de inwoners van Goeree-Overflakkee? Mail dan met ons via [email]goedemorgengo@omroeparchipel.nl[/email] of laat een berichtje achter op onze Facebookpagina!

Ook is het programma Goedemorgen Goeree-Overflakkee op zoek naar versterking. Lijkt het je leuk om de presentatie te verzorgen of om de redactiewerkzaamheden te verrichten? Kom dan eens langs tijdens de uitzending of stuur een e-mail naar het eerder genoemde e-mailadres.

Afbeelding: Tapping Pencil van Rennet Stowe

Scroll naar boven